Seen 84 of the 305 products
Toon meer artikelen
Pannen en ketels De meest ideale manier van koken op houtvuur is toch wel een Dutch Oven. In groten delen van de wereld zijn deze Dutch ovens niet meer weg te denken. Maar wat is nou een Dutch oven? Een Dutch oven is een pan gemaakt van gietijzer. Dit betekent dat het gietijzer wordt gegoten in een mal waardoor er je een massieve pan krijgt. Er zijn veel verschillende soorten Dutch Ovens, de pannen worden gemaakt met pootjes en zonder pootjes.
Wat kan je met een Dutch oven. Een Dutch oven is een pan met heel veel mogelijkheden. Van het stoven van vlees tot het bakken van brood, alles is mogelijk met een Dutch oven. Het is een pan die zowel binnen als buiten huis goed te gebruiken is. Gietijzer kan op alle warmtebronnen gebruikt worden. Wat is een Dutch oven dan? Dit zijn vaak pannen gemaakt van gietijzer. Tegenwoordig worden de pannen ook gemaakt van aluminium. Later zal ik hier meer over vertellen en word en het verschil tussen de pannen uitgelegd.
De meeste Dutch ovens worden gemaakt van gietijzer. Gietijzer is een samenstelling van metalen die worden verwarmd tot het vloeibaar wordt. Nadat het metaal vloeibaar is wordt het gegoten is mallen die zijn gemaakt van zand. Zand wordt gebruikt omdat het een hoger smeltpunt heeft als gietijzer. Na het afkoelen van het metaal wordt het zand weggehaald en blijft er een gietijzeren pan achter.
De voordelen van een Dutch Oven. De grote voordelen van een Dutch Oven is dat de pannen goed de warmte behouden en niet snel afkoelen. Door het dikke gietijzer kan het soms even duren voor dat de pan warm is maar als de pan warm is behoud het ook zeer goed een constante tempratuur.
Gietijzer wordt vaak al in de fabriek geïmpregneerd, dit wil zeggen dat er een laagje vet over de pannen wordt gespoten zo dat de pannen niet gaan roesten. Verder zorgt dit ervoor dat de pannen niet zullen aanbakken wanneer deze in gebruik zijn. Mochten de pannen weer gaan aanbakken kunt u zelf de pannen weer gaan behandelen. Hoe doet u dat:
-Verwarm de pan tot deze gaar dampen.
-Smeer de pan in met olie (geen olijfolie dat zal verbranden en een vieze smaak afgeven)
-Smeer de olie goed uit in de pan en haal overtollig vet weg met een stuk Keukenpapier.
-Laat de pan afkoelen en hij is weer klaar voor gebruik.
De soorten Dutch oven. Zoals al eerder gezegd zijn veel Dutch oven op de markt van verschillend materialen. de meest bekende is natuurlijk de pannen gemaakt van gietijzer. Maar er zijn nog een paar soorten pannen op de markt. Dat zijn pannen gemaakt van aluminium en zelfs van aarden.
Een Dutch oven met of zonder pootjes. Waar dienen de pootjes voor bij een Dutch oven. Dat is heel simpel dit zorgt ervoor wanneer een pan in het vuur geplaatst wordt het vuur niet gelijk zou stikken en dat er nog lucht bij kan. De pannen zonder pootjes kunnen natuurlijk ook gewoon in het vuur geplaats worden maar dan wordt er vaan een trivit gebruikt. Dit en een stukje gereedschap wat wordt gebruikt om de Dutch oven pootjes te geven. Het voordeel van een Dutch oven zonder pootjes is dat deze zeer gemakkelijk op een kachel te gebruiken is door dat de warmte direct op de bodem terecht komt.
Wat mag er absoluut niet gedaan worden met een Dutch oven. Plaats de Dutch oven nooit in de vaatwassen en gebruik nooit geen sop bij het schoonmaken van de pan. Gooi nooit een koude vloeistof in een warme pan, dit kan er voor zorgen dat de pan breekt. Gebruik geen scherpe objecten in een Dutch Oven zo als een staalspons dit zal de aanbaklaag beschadigen en dan zal de pan op nieuw geïmpregneerd moeten worden Bent u opzoek naar de juiste Dutch oven klik op de link hieronder en vind ons ruime aanbod aan pannen. Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact op.
Buiten koken Buiten koken is een geweldige manier om met vrienden of familie te genieten van een maaltijd. Er zijn veel verschillende manieren om buiten te koken, en elk heeft zijn eigen unieke voordelen. Een van de meest populaire methoden is het gebruik van een grill. Grillen is een geweldige manier om voedsel gelijkmatig en snel te bereiden. Het geeft ook een heerlijke rooksmaak die niet te verslaan is. Een andere populaire manier om buiten te koken is het gebruik van een kampvuur. Kampvuur koken is een geweldige manier om buiten van een maaltijd te genieten terwijl u geniet van de frisse lucht en het gezelschap van vrienden of familie. Er zijn veel verschillende recepten die boven een kampvuur kunnen worden bereid, van eenvoudig gegrild vlees en groenten tot complexere gerechten zoals stoofschotels en stoofschotels. Een andere geweldige optie om buiten te koken is het gebruik van een braadpan. Koken in de braadpan is een geweldige manier om een grote maaltijd voor een groep mensen te bereiden. Dutch Ovens zijn ook erg veelzijdig, waardoor je een verscheidenheid aan verschillende gerechten kunt bereiden. Wat je favoriete manier van buiten koken ook is, er zijn zeker genoeg recepten om uit te kiezen. Dus ga naar buiten en begin met koken!