Productomschrijving
Muurikka Rookoven 1100 watt
De echte en originele Muurikka Elektrische Rookoven
Een echte originele Muurikka Elektrische Rookoven is te herkennen aan het Echte Muurikka Product-stempel. De Muurikka Elektrische Rookoven is een gebruiksvriendelijke rookoven en veelzijdige buitenoven in één. Hiermee slaag je altijd en kook je gemakkelijk vis, vlees, worstjes en groenten. Het apparaat kan het hele jaar door gebruikt worden om te roken met rookchips of als normale buitenoven zonder rookchips.
Gemakkelijk de temperatuur regelen
De thermometer die op de rookoven is gemonteerd, maakt het gemakkelijk om de rooktemperatuur te controleren. Door de ventilatieopening aan de achterkant van de rookoven ontsnapt overtollig vocht uit het apparaat en het handvat aan de vetplaat helpt om het voedsel uit de rookoven te halen.
Gebruikt klaar geleverd
De smoker wordt gemonteerd geleverd, dus direct klaar voor gebruik. De verpakking bevat een beschermhoes om de roker te beschermen tegen vuil en vocht. Een klein zakje rookchips is inbegrepen.
Makkelijk te gebruiken
- Direct klaar voor gebruik, gemonteerd geleverd
- Ontworpen, gemaakt en geïnspecteerd in Finland
- Een rookbak
- Afmetingen rooster: 24 x 42 cm
- De thermometer kan worden gebruikt om de interne temperatuur van de oven te controleren
- Het ventilatieventiel verwijdert overtollige rook en vocht
- Vermogen 1100 W
- Aansluitkabel 2 m
- Roestvrij staal
- Diameter van de unit: 25 cm
- Lichaamslengte 50 cm
- Beschermkap inbegrepen en een klein zakje rookchips
- Zonder rookchips is de rookoven te gebruiken als grill/buitenoven
Met deze elektrische rookoven kook en rook je vis, vlees, worstjes of groenten. Je kunt het ook gebruiken om het eten alleen op smaak te brengen met rook. Naast roken kun je met het apparaat eten koken als een oven, alleen de rookchips laat je eruit. Wanneer het op hoge temperatuur wordt gekookt, wordt het voedsel sappiger wanneer het in aluminiumfolie wordt gewikkeld. Het is belangrijk om het koken van het voedsel regelmatig te controleren.
Hoe vis te roken?
Zout en kruid of marineer verse gestripte vis of visfilets voor het roken. Je kunt de vis ook zouten na het roken als hij nog heet is. Als u diepgevroren vis gebruikt, ontdooi de vis dan koud en zout hem voor het roken.
Strooi een dun laagje, ongeveer 2 dl, schone grove rookchips of brokjes op de frietschaal. OPMERKING! Zorg ervoor dat de rookchips vochtig zijn; als de frites te droog zijn of de hoeveelheid frites te hoog is, kan het deksel tijdens het roken openspringen! Je kunt de chips bevochtigen door ze bijvoorbeeld met een spuitfles te besproeien. Schuif de spaanbak op de houders boven het verwarmingselement (plaats de spaanbak niet direct op de verwarmingselementen).
Je kunt de chips toevoegen of bevochtigen als ze te snel verkolen. In plaats van frites kun je ook gesneden elzenschijfjes gebruiken. Verschillende houtsoorten zijn geschikt om te roken, b.v. elzen-, appel-, eiken-, hickory- en kersenchips.
Leg de vis in één laag op de bakplaten en schuif de bakplaten de rookoven in. Toezicht houden op het roken en toezicht houden op het garen van de vis. De rooktijd is afhankelijk van het aantal en de grootte van de vissen. Kleine vissen worden in 15-20 minuten gerookt en grotere vissen in 40-60 minuten. Een zalmfilet duurt ca. 35-50 minuten koken, afhankelijk van de grootte. De vis is klaar als de ruggengraat en het vel gemakkelijk loskomen. Verwijder de aansluitkabel uit het stopcontact en haal de vis uit de rookoven.
Specificaties:
- Lengte: 50 cm
- Diameter: 25 cm
- Vermogen: 1000 watt
- Lengte kabel: 2 meter
- Gewicht: 6,6 kg
- Materiaal: RVS
Reviews
Product tags
Recente artikelen
Muurikka
Rookoven 1100 watt
€169,00