13 / Dec / 2022
wafels bakken op kampvuur
Zelf heerlijke wafels bakken op houtvuur dat is natuurlijk mogelijk. We leggen graag stap voor stap uit hoe jij de lekkerste wafels kunt bakken.

wafels bakken op kampvuur
Benodigdheden voor 12 wafels
- Wafel ijzer
- Vuur handschoenen
- soep lepel
- meng kom
- garden
Ingerdenten
- 1 kg bloem
- 2 zakjes a 7 gram droge gist
- 250 gr witte suiker
- 300 gram room boter (margarine kan ook)
- 4 eieren
- 1,5 liter melk
- 15 gram zout
- Vanille suiker optioneel
Bereiding
- Meng de bloem, zout, suiker en gist met elkaar tot dit goed gemengd is.
- Smelt ondertussen de boter
- Voeg nu de gesmolten boter, eieren en de helft van de melk toe aan de droge ingrediënten
- Meng het beslag goed door tot het glad is. Wanneer het beslag glad is voeg dan de rest van de melk toe.
- Laat het beslag minimaal 1,5 uur rijzen op een warme plek. Minimaal 20 graden.
- Verwarm nu het wafel ijzer en vet deze in met boter of bak Spay.
- Nu het ijzer licht voor verwarmt is kun je beginnen met bakken van wafels.
- Vul het wafel ijzer met beslag in het midden en sluit het wafel ijzer. het deeg zal van zelf naar de randen lopen zo dat je een mooie wafel krijgt.
- Wacht tot de wafels goud bruin is dan is de wafel klaar. De wafel nog lekkerder maken? Bestrooi ze dan met poedersuiker.