10 / Jun / 2022
Spareribs uit de Dutch Oven
Naast dat spareribs gemakkelijk te maken zijn is het ook nog eens lekker. Natuurlijk kun je altijd de 3, 2, 1, methoden gebruiken op de kamado, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Daarom leggen we graag uit hoe je Ribs maakt in een Dutch Oven of zo als we het gedaan hebben in een Bedourie.

Spareribs uit de Dutch Oven
Benodigdheden:
- Vuurplaats
- Bedourie 10 of Dutch Oven
- Tang
- Vork of schroevendraaier
- Vuurhandschoen of Lifter
Ingrediënten: ( 4 Personen)
- 4 spareribs
- 2 grote uien
- Ketjap manis
- 6 tenen verse knoflook
- 3 eetlepels paprika poeder
- 2 liter Bier/Water
- Mosterd
- BBQ saus naar smaak
Instructies:
- Voor dat we de spareribs gaan koken is het belangrijk deze eerst te ontdooien wanneer deze nog bevroren zijn.
- Pak daarna een schroevendraaier en steek langs het bod het buitenste vliesje van de ribs af. Dit zorgt er voor dat de ribs nog malser worden en nog lekkerder.
- Maak nu de marinade waar de spareribs in gekookt gaan worden. Voeg de ui, ketjap, bier/water, knoflook en paprikapoeder samen in de Bedourie. en plaats deze op het vuur of bbq.
- Nu dat de marinade staat te trekken kun je de ribs insmeren met mosterd.
- Wanneer de marinade even heeft gekookt kun je de ribs er in plaatsen.
- Laat de spare ribs ongeveer een uur tot anderhalf uur koken afhankelijk van de dikte.
- Wanneer de spare ribs klaar zijn kun je deze uit de pan halen en af grillen met jou favorieten bbq saus.