• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    28 / Dec / 2023

    perziktaart uit de Dutch Oven

    Perziktaart is een geweldige manier om van de zoete en sappige smaak van perziken te genieten. Het wordt vaak geserveerd als dessert bij speciale gelegenheden

    perziktaart uit de Dutch Oven
    Recepten

    perziktaart uit de Dutch Oven

    Perziktaart is een geweldige manier om van de zoete en sappige smaak van perziken te genieten. Het wordt vaak geserveerd als dessert bij speciale gelegenheden, bij familiebijeenkomsten, of gewoon als een traktatie voor jezelf. Je kunt perziktaarten vinden in verschillende variaties en recepten, dus er is altijd wel een stijl die bij je smaak en voorkeuren past.

    Benodigdheden: 

    Ingrediënten: 

    • 200 gram bloem
    • 150 gram suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • ½ theelepel zout
    • 3 eieren
    • 100 ml melk
    • 50 gr  gesmolten boter
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2-3 rijpe perziken, geschild, ontpit en in plakjes gesneden

    Bereiding:

    1. Verwarm de briketten in een breketten starter  en vet een ronde taartvorm in.

    2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

    3. In een aparte kom, klop de eieren lichtjes. Voeg de melk, gesmolten boter en vanille-extract toe en meng goed.

    4. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer tot alles net is gecombineerd. Het is oké als er nog wat klontjes zijn.

    5. Giet de helft van het beslag in de taartvorm.

    6. Leg de plakjes perzik op het beslag in de taartvorm.

    7. Giet de rest van het beslag voorzichtig over de perziken.

    8. Bak de taart in de voorverwarmde Dutch Oven  gedurende ongeveer 40-45 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.

    9. Haal de taart uit de Dutch oven en laat hem enkele minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster plaatst om volledig af te koelen.

    10. Bestrooi de bovenkant van de perziktaart met poedersuiker voordat je hem serveert, als je dat wenst.

    11. Snijd in plakken en geniet van je heerlijke perziktaart!

     

    Dit recept kan worden aangepast door bijvoorbeeld kaneel of nootmuskaat aan het beslag toe te voegen voor extra smaak. Je kunt ook experimenteren met andere soorten fruit, afhankelijk van het seizoen en je persoonlijke voorkeur.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • pizza bakken in een dutch oven
      23 / Oct / 2024

      28 / Dec / 2023

      pizza bakken in een dutch oven

    • Zelf rookworst maken
      11 / Sep / 2024

      28 / Dec / 2023

      Zelf rookworst maken

    • Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven
      28 / May / 2024

      28 / Dec / 2023

      Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven

    • Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven
      15 / May / 2024

      28 / Dec / 2023

      Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      28 / Dec / 2023

      lasagne in een dutch oven

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      28 / Dec / 2023

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      28 / Dec / 2023

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      28 / Dec / 2023

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      28 / Dec / 2023

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      28 / Dec / 2023

      perziktaart uit de Dutch Oven

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur