• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    25 / Sep / 2023

    langoustine bisque maken houtvuur

    Een langoustine bisque is een rijke en romige soep die wordt gemaakt van langoustines. Langoustines lijken qua uiterlijk en smaak op kleine kreeften en hebben delicaat en zoet vlees

    langoustine bisque maken houtvuur
    Recepten

    langoustine bisque maken houtvuur

    Een langoustine bisque is een rijke en romige soep die wordt gemaakt van langoustines. Langoustines lijken qua uiterlijk en smaak op kleine kreeften en hebben delicaat en zoet vlees. Bisque is een traditionele Franse soep die vaak wordt gemaakt van schaaldieren zoals kreeft, garnalen of langoustines.

    De basis van een langoustine bisque bestaat meestal uit de schalen en koppen van de langoustines, die worden gebakken om hun smaken te intensiveren. Vervolgens worden groenten zoals ui, wortel en prei toegevoegd om de smaken verder te ontwikkelen. Soms wordt ook tomatenpuree gebruikt om de kleur en smaak van de soep te verbeteren.

    Benodigheden:

    Ingrediënten: 

    • 500 g langoustines, schoongemaakt en gepeld, met de schalen bewaard
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 wortel, in plakjes
    • 1 prei, alleen het witte gedeelte, in dunne plakjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1/4 kopje cognac of brandewijn
    • 4 kopjes visbouillon
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels boter
    • Zout en peper naar smaak

    Bereding: 

    • Verhit de olijfolie en boter in een grote heksen ketel op middelhoog vuur. Voeg de langoustineschalen toe en bak ze gedurende 5-7 minuten, tot ze roodachtig van kleur worden en hun aroma vrijkomt.

    • Voeg de ui, wortel, prei en knoflook toe aan de pan. Bak de groenten gedurende 5-7 minuten, tot ze zacht en lichtbruin zijn.

    • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om de groenten en schalen te bedekken. Bak dit nog 2-3 minuten om de smaken te ontwikkelen.

    • Haal de pan van het vuur en voeg de cognac of brandewijn toe. Zet de pan terug op het vuur en laat de alcohol verdampen, ongeveer 2-3 minuten.

    • Voeg de visbouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 20-30 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen..

    • Giet de gepureerde soep door een fijne zeef of een kaasdoek om eventuele resterende stukjes schaal of groente te verwijderen.

    • Breng de langoustine bisque op smaak met zout en peper.

    • Serveer de bisque warm, gegarneerd met fijngehakte peterselie.

    • Of gebuik de bisque voor een heerlijke risotto 

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • pizza bakken in een dutch oven
      23 / Oct / 2024

      25 / Sep / 2023

      pizza bakken in een dutch oven

    • Zelf rookworst maken
      11 / Sep / 2024

      25 / Sep / 2023

      Zelf rookworst maken

    • Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven
      28 / May / 2024

      25 / Sep / 2023

      Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven

    • Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven
      15 / May / 2024

      25 / Sep / 2023

      Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      25 / Sep / 2023

      lasagne in een dutch oven

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      25 / Sep / 2023

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      25 / Sep / 2023

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      25 / Sep / 2023

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      25 / Sep / 2023

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      25 / Sep / 2023

      perziktaart uit de Dutch Oven

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur