Lamsbout (lamb shoulder) bereiden in een Dutch oven is een geweldige manier om een smaakvol en mals gerecht te maken Een lamsbout uit de Dutch oven is een klassiek en tijdloos gerecht dat met relatief weinig inspanning een indrukwekkend en heerlijk resultaat oplevert. Hier is een eenvoudig recept voor een heerlijke lamsbout uit de Dutch oven:
Recepten
Lamsbout uit de Dutch Oven
Lamsbout (lamb shoulder) bereiden in een Dutch oven is een geweldige manier om een smaakvol en mals gerecht te maken Een lamsbout uit de Dutch oven is een klassiek en tijdloos gerecht dat met relatief weinig inspanning een indrukwekkend en heerlijk resultaat oplevert. Hier is een eenvoudig recept voor een heerlijke lamsbout uit de Dutch oven:
Kruid de lamsbout royaal met zout en peper aan alle kanten.
Bruinen:
Verhit een scheut olijfolie in de Dutch oven op middelhoog vuur.
Voeg de lamsbout toe en braad deze rondom bruin, ongeveer 4-5 minuten per kant. Haal de lamsbout uit de pan en zet apart.
Groenten aanbraden:
Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe aan de Dutch oven.
Doe de uien, wortelen en bleekselderij in de pan en bak ze tot ze beginnen te kleuren, ongeveer 5-7 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten.
Afblussen:
Giet de rode wijn in de Dutch oven en roer goed om de aanbaksels van de bodem los te maken.
Laat de wijn een paar minuten inkoken.
Samenvoegen:
Leg de lamsbout terug in de Dutch oven bovenop de groenten.
Voeg de rozemarijn, tijm en het laurierblad toe.
Giet de runderbouillon erbij zodat de lamsbout deels onder staat.
Slow cooking:
Doe de deksel op de Dutch oven en plaats deze in de voorverwarmde oven.
Laat de lamsbout 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of totdat het vlees heel mals is en bijna uit elkaar valt.
Serveren:
Haal de Dutch oven uit de oven en laat de lamsbout een paar minuten rusten.
Haal de lamsbout uit de pan en trek deze uit elkaar.
Serveer met de gestoofde groenten en de saus uit de pan.
Tips:
Voor extra smaak kun je de lamsbout vooraf marineren in een mengsel van olijfolie, knoflook, rozemarijn, tijm en citroensap.
Als je de saus wilt verdikken, kun je deze laten inkoken op het fornuis nadat je de lamsbout eruit hebt gehaald, of een beetje maïzena gemengd met water toevoegen en kort laten koken.
Dit gerecht is perfect te combineren met geroosterde aardappelen of een romige aardappelpuree en wat verse groenten. Eet smakelijk!