• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    30 / Apr / 2025

    Lamsbout uit de Dutch Oven

    Lamsbout (lamb shoulder) bereiden in een Dutch oven is een geweldige manier om een smaakvol en mals gerecht te maken Een lamsbout uit de Dutch oven is een klassiek en tijdloos gerecht dat met relatief weinig inspanning een indrukwekkend en heerlijk resultaat oplevert. Hier is een eenvoudig recept voor een heerlijke lamsbout uit de Dutch oven:

    Lamsbout uit de Dutch Oven
    Recepten

    Lamsbout uit de Dutch Oven

    Lamsbout (lamb shoulder) bereiden in een Dutch oven is een geweldige manier om een smaakvol en mals gerecht te maken Een lamsbout uit de Dutch oven is een klassiek en tijdloos gerecht dat met relatief weinig inspanning een indrukwekkend en heerlijk resultaat oplevert. Hier is een eenvoudig recept voor een heerlijke lamsbout uit de Dutch oven:

    Benodigdheden: 

    Ingrediënten: 

    Ingrediënten:

    • 1 lamsbout (ongeveer 1.5 tot 2 kg)
    • 3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 grote uien, in ringen gesneden
    • 3 wortelen, in stukken gesneden
    • 2-3 stengels bleekselderij, in stukken gesneden
    • 2-3 takjes rozemarijn
    • 2-3 takjes tijm
    • 1 laurierblad
    • 250 ml rode wijn
    • 500 ml runderbouillon
    • Olijfolie
    • Zout en peper naar smaak

    Bereiding: 

    1. Voorbereiden:

      • Verwarm de Kamado voor op 180 graden
      • Kruid de lamsbout royaal met zout en peper aan alle kanten.
    2. Bruinen:

      • Verhit een scheut olijfolie in de Dutch oven op middelhoog vuur.
      • Voeg de lamsbout toe en braad deze rondom bruin, ongeveer 4-5 minuten per kant. Haal de lamsbout uit de pan en zet apart.
    3. Groenten aanbraden:

      • Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe aan de Dutch oven.
      • Doe de uien, wortelen en bleekselderij in de pan en bak ze tot ze beginnen te kleuren, ongeveer 5-7 minuten.
      • Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten.
    4. Afblussen:

      • Giet de rode wijn in de Dutch oven en roer goed om de aanbaksels van de bodem los te maken.
      • Laat de wijn een paar minuten inkoken.
    5. Samenvoegen:

      • Leg de lamsbout terug in de Dutch oven bovenop de groenten.
      • Voeg de rozemarijn, tijm en het laurierblad toe.
      • Giet de runderbouillon erbij zodat de lamsbout deels onder staat.
    6. Slow cooking:

      • Doe de deksel op de Dutch oven en plaats deze in de voorverwarmde oven.
      • Laat de lamsbout 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen, of totdat het vlees heel mals is en bijna uit elkaar valt.
    7. Serveren:

      • Haal de Dutch oven uit de oven en laat de lamsbout een paar minuten rusten.
      • Haal de lamsbout uit de pan en trek deze uit elkaar. 
      • Serveer met de gestoofde groenten en de saus uit de pan.

    Tips:

    • Voor extra smaak kun je de lamsbout vooraf marineren in een mengsel van olijfolie, knoflook, rozemarijn, tijm en citroensap.
    • Als je de saus wilt verdikken, kun je deze laten inkoken op het fornuis nadat je de lamsbout eruit hebt gehaald, of een beetje maïzena gemengd met water toevoegen en kort laten koken.

    Dit gerecht is perfect te combineren met geroosterde aardappelen of een romige aardappelpuree en wat verse groenten. Eet smakelijk! 

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Lamsbout uit de Dutch Oven
      30 / Apr / 2025

      30 / Apr / 2025

      Lamsbout uit de Dutch Oven

    • kipshoarma van het spit op houtvuur
      18 / Mar / 2025

      30 / Apr / 2025

      kipshoarma van het spit op houtvuur

    • Bannanenbrood uit de dutch oven
      29 / Jan / 2025

      30 / Apr / 2025

      Bannanenbrood uit de dutch oven

    • Kip Boa buns
      20 / Jan / 2025

      30 / Apr / 2025

      Kip Boa buns

    • westmallenn brood uit de Dutch Oven
      24 / Dec / 2024

      30 / Apr / 2025

      westmallenn brood uit de Dutch Oven

    • pizza bakken in een dutch oven
      23 / Oct / 2024

      30 / Apr / 2025

      pizza bakken in een dutch oven

    • Zelf rookworst maken
      11 / Sep / 2024

      30 / Apr / 2025

      Zelf rookworst maken

    • Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven
      28 / May / 2024

      30 / Apr / 2025

      Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven

    • Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven
      15 / May / 2024

      30 / Apr / 2025

      Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      30 / Apr / 2025

      lasagne in een dutch oven

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur