• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    07 / Aug / 2023

    lams kofte maken op het vuur

    Hier is een recept voor Lams Kofta, een heerlijk gerecht gemaakt van gekruid lamsgehakt. Kofta is een populair gerecht in veel Midden-Oosterse en Zuid-Aziatische keukens. Dit recept is voor ongeveer 4 porties.

    lams kofte maken op het vuur
    Recepten

    lams kofte maken op het vuur

    Lams kofte is een gerecht dat bestaat uit kleine balletjes of langwerpige kebab-vormige stukjes gehakt, meestal gemaakt van lams- of rundvlees, maar soms ook van kip, kalkoen, of zelfs groenten en peulvruchten. Het gehakt wordt op smaak gebracht met een mix van kruiden en specerijen, wat zorgt voor een heerlijke smaak. Kofta is populair in verschillende keukens, waaronder Midden-Oosterse, Mediterrane, Indiase, Pakistaanse en Noord-Afrikaanse keukens.

    Benodigdheden: 

    Ingrenndienten voor de kofte: 

    • 500 gram lamsgehakt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder (pas aan naar smaak)
    • Zout en peper naar smaak

    Bereiding: 

    • een kom combineer je het lamsgehakt, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook, gemalen komijn, gemalen koriander, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper. Meng alles goed door elkaar totdat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.

    • Neem kleine hoeveelheden van het gehaktmengsel en vorm ze tot langwerpige kebab-vormige stukjes om ze aan de spiesjes te rijgen. Maak de kofta niet te dik, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.

    • Maak een kampvuur en plaats daar een grill rooster op
    • Paats de lams kofta op het grill rooster en grill ze gedurende ongeveer 8-10 minuten, regelmatig draaiend, totdat ze van buiten bruin en gaar zijn, en van binnen niet meer roze. De exacte kooktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de kofta.

    • Terwijl de kofta koken, bereid je de yoghurtsaus voor. Meng Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, komijnpoeder, zout en peper in een kom. Roer goed om alle smaken te combineren.

    • Zodra de kofta klaar zijn, serveer je ze warm met de yoghurtsaus erbovenop. Garneer met verse peterselie als je dat wilt.

    • Serveer de lams kofta met bijgerechten zoals pitabrood, rijst, salade en eventueel wat extra sauzen naar smaak.

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • westmallenn brood uit de Dutch Oven
      24 / Dec / 2024

      07 / Aug / 2023

      westmallenn brood uit de Dutch Oven

    • pizza bakken in een dutch oven
      23 / Oct / 2024

      07 / Aug / 2023

      pizza bakken in een dutch oven

    • Zelf rookworst maken
      11 / Sep / 2024

      07 / Aug / 2023

      Zelf rookworst maken

    • Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven
      28 / May / 2024

      07 / Aug / 2023

      Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven

    • Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven
      15 / May / 2024

      07 / Aug / 2023

      Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      07 / Aug / 2023

      lasagne in een dutch oven

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      07 / Aug / 2023

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      07 / Aug / 2023

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      07 / Aug / 2023

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      07 / Aug / 2023

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur