01 / Jun / 2023
kipshoarma van het spit
Zelf kip shoarma maken is niet alleen heel leuk het is ook nog eens gemakkelijk. Helaas duurt het wel even voor de kip gaar is. Maar dit gebeurt vanzelf terwijl jij anderen dingen kunt doen.

Kipshoarma van het spit
Benodigdheden:
- Yakiniku spit
- Snijplank
- mes
- Servies
Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet, in dunne reepjes
- 2 eetlepels shoarmakruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- Zout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Pittabroodjes of platbrood
- Gesneden groenten zoals sla, tomaat, komkommer (optioneel)
- Knoflooksaus of yoghurtsaus (optioneel)
Bereidingswijzen:
In een kom meng je de shoarmakruiden, olijfolie, fijngehakte knoflook, citroensap, zout en zwarte peper tot een marinade.
Voeg de kipreepjes toe aan de marinade en meng ze goed, zodat alle stukjes kip bedekt zijn. Laat de kip minstens 30 minuten (of langer indien mogelijk) marineren in de koelkast.
- Reig de kip nu op het spit en druk deze goed aan zo dat alles goed tegen elkaar aanzit.
- Hang nu het spit boven het vuur en laat deze zeker 2 tot 3 uur langzaam garen tot de kip gaat is.
- Nu de shoarma bijna klaar is verwarm de pitta broodjes en je bent klaar om te genieten van je zelf gemaakte shoarma.