14 / Nov / 2022
in het vuur gepofte pompoen met feta, rucola en zoet zure rode ui
Naast dat mensen grote stukken vlees associëren met buitenkoken kan het natuurlijk ook heerlijk zijn om een vega gerecht op tafel te zetten.

Benodigdheden:
- Vuur handschoenen
- BBQ tang
- Tundra Grill of vuurplaats
- Koksmes
Ingrediënten: ( 4 Personen)
- 2 fles pompoenen
- Peper en zout
- 100 gram feta kaas
- 2 stuks bos ui
- 1 rode ui
- 100 ml azijn
- 100 gr suiker
- 1 blaadje laurier
- 50 gr walnoot
Instructies:
- Maak een vuur ( gebruik schoon hout )
- Plaats de pompoen op zijn geheel in het vuur en laat deze 30 min liggen in het vuur. De buitenkant zal verbranden maar dit zal geen smaak afgeven aan de pompoen
- Na 30 min zal de pompoen gaar zijn controleer dit door met een mes in de pompoen te steken. Gaat het mes zonder weerstand er in weet je dat de pompoen gaar is.
- Laat de pompoen nu een klein beetje afkoelen en snij deze door de helft
- Haal de pitten en de draden uit de kern
- Nu kun je de pompoen vullen met feta, lenten ui, walnoot en rode ui.
- Indien gewenst kun je de pompoen nog oven in een Dutch oven leggen zo dat de feta smelt.
Zoet zuren rode ui
Het is zeer lekker om er een beetje zoet zure rode ui bij de pompoen te serveren. Wij raden dan ook aan dit een dag van te voren te maken zo dat de smaak goed in de ui kan trekken. De ui is zeer gemakkelijk te maken.
- Zet de zoet zuur op met 100 ml azijn en 100 gr suiker en een laurier blaadje
- Kook de azijn tot de suiker is opgelost
- Snij de rode ui in dunnen ringen en giet de warmen azijn over de ui en laat alles afkoelen in de koelkast.