• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    14 / Nov / 2022

    in het vuur gepofte pompoen met feta, rucola en zoet zure rode ui

    Naast dat mensen grote stukken vlees associëren met buitenkoken kan het natuurlijk ook heerlijk zijn om een vega gerecht op tafel te zetten.

    in het vuur gepofte pompoen met feta, rucola en zoet zure rode ui
    Recepten

    Benodigdheden:

     

     

    Ingrediënten: ( 4 Personen) 

    • 2 fles pompoenen
    • Peper en zout
    • 100 gram feta kaas
    • 2 stuks bos ui
    • 1 rode ui
    • 100 ml azijn
    • 100 gr suiker
    • 1 blaadje laurier 
    • 50 gr walnoot

     

     

    Instructies: 

     

    • Maak een vuur ( gebruik schoon hout ) 
    • Plaats de pompoen op zijn geheel in het vuur en laat deze 30 min liggen in het vuur. De buitenkant zal verbranden maar dit zal geen smaak afgeven aan de pompoen
    • Na 30 min zal de pompoen gaar zijn controleer dit door met een mes in de pompoen te steken. Gaat het mes zonder weerstand er in weet je dat de pompoen gaar is. 
    • Laat de pompoen nu een klein beetje afkoelen en snij deze door de helft
    • Haal de pitten en de draden uit de kern 
    • Nu kun je de pompoen vullen met feta, lenten ui, walnoot en rode ui. 
    • Indien gewenst kun je de pompoen nog oven in een Dutch oven leggen zo dat de feta smelt. 

     

    Zoet zuren rode ui

    Het is zeer lekker om er een beetje zoet zure rode ui bij de pompoen te serveren. Wij raden dan ook aan dit een dag van te voren te maken zo dat de smaak goed in de ui kan trekken. De ui is zeer gemakkelijk te maken.

    • Zet de zoet zuur op met 100 ml azijn en 100 gr suiker en een laurier blaadje 
    • Kook de azijn tot de suiker is opgelost 
    • Snij de rode ui in dunnen ringen en giet de warmen azijn over de ui en laat alles afkoelen in de koelkast. 

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Bannanenbrood uit de dutch oven
      29 / Jan / 2025

      14 / Nov / 2022

      Bannanenbrood uit de dutch oven

    • Kip Boa buns
      20 / Jan / 2025

      14 / Nov / 2022

      Kip Boa buns

    • westmallenn brood uit de Dutch Oven
      24 / Dec / 2024

      14 / Nov / 2022

      westmallenn brood uit de Dutch Oven

    • pizza bakken in een dutch oven
      23 / Oct / 2024

      14 / Nov / 2022

      pizza bakken in een dutch oven

    • Zelf rookworst maken
      11 / Sep / 2024

      14 / Nov / 2022

      Zelf rookworst maken

    • Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven
      28 / May / 2024

      14 / Nov / 2022

      Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven

    • Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven
      15 / May / 2024

      14 / Nov / 2022

      Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      14 / Nov / 2022

      lasagne in een dutch oven

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      14 / Nov / 2022

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      14 / Nov / 2022

      Zelf Gerookte makreel maken

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur