21 / Dec / 2022
Boter koek
Boterkoek is een heerlijk recept en gemakkelijk te maken. Zo heb je een heerlijke snack voor bij de koffie of voor lekker tussendoor. We hebben dit recept gemaakt in de Lodge boterkoek pan. Het kan natuurlijk ook gewoon in een Dutch oven of in een Boterkoek blik.

Benodigdheden voor 10 personen
Ingerdenten
- 250 gram bloem
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter
- 1 heel ei
- Mespuntje zout
- Indien gewenst 7 gram vanille suiker
Bereiding
- voor je aan de slag gaat met het maken van boterkoek is het belangrijk dat de boter op kamer temperatuur is zo dat het gemakkelijk te verwerken is tot een deeg.
- Wanneer de boter op temperatuur is, meng dan de boter en suiker tot een glad geheel tot alles goed gemengd is.
- Voeg daarna het ei en het zout toe. Meng het geheel nogmaals goed door elkaar
- Voeg nu de bloem toe en indien gewenst de vanille suiker. Meng het deeg nogmaals goed.
- Vet de bak vorm nu goed in. Dit kan met boter of met de bak spray van Muurikka.
- Vul de vorm nu met het beslag en strijk het mooi glad en bestrijk het deeg nu met een ei zo dat de boterkoek mooi goud bruin wordt.
- Bak de boterkoek nu af dit duurt ongeveer 30 min op 180 graden. Maar wij zouden Wilderness. Cooking niet zijn als wij de boterkoek niet zouden afbakken op kolen.
Voor het afbakken op kolen.
- Plaats de pan op een trivet zo dat er 4 briketten onder gelegd kunnen worden.
- Plaats nu de deksel van de peteromax 4.5 dutch oven op de Lodge boterkoek pan. leg nu een ring van kolen rond de deksel en de temperatuur zou ongeveer 180 graden zijn.
- Kijk na ongeveer 20 min hoe de boterkoek er uit ziet. Wil je weten of deze gaar is. Prik er dan in met de punt van een mes. Mocht er niets meer aan plakken dan weet je dat de boterkoek gaar is.